fbpx

Koncert violiniste Srđana Veljkovića održan je 26-tog marta u 19h u koncertnoj sali muzičke škole u Požarevcu. Gost je bila Sara Ristanović iz škole za muzičke talente Ćuprija i klavirska saradnja Jovane Nikolić. Na programu su bila dela: Baha, Vijenjavskog, Isaija, Lalo-a, Krejslera, Mendelsona i Sarasate.
Sva mesta su bila popunjena u svečanoj sali Muzičke škole “Stevan Mokranjac” Požarevac, nakon završenog uspešnog koncerta za sve prisutne bilo je koktel posluženje.

Srđan Veljković rođen je 3.01.2004. godine u Požarevcu. Svoje muzičko obrazovanje započinje sa 7 godina u Muzičkoj školi “Stevan mokranjac” u Požarevcu, u kladi profesora Zorana Veljkovića. Sa 10 godina (2014) svoje usavršavanje nastavlja u Školi za muzičke talente u Ćupriji, u klasi profesorke Milice Mladenović. Već od prvog razreda počinje da nastupa na koncertima i takmičenjima. Ostvario je značajne nastupe u Zadužbini Ilije M. Kolarca, Galeriji SANU, Skupštini grada Beograda, Narodnom pozorištu, SKC-u… Nosilac je brojnih nagrada i priznanja, a posebno je izdvajaju:

  • Prve nagrade na Međunarodnom takmičenju gudača u Nišu, 2013. , 2015. i 2017. godine;
  • Prva nagrada na Republičkom takmičenju učenika muzičkih i baletskih škola Srbije, 2014. i 2016. godine;
  • Prva nagrada na Međunarodnom takmičenju “Arf of Stings”, 2018. godine.

Pohadjao je i majstorske kurseve kod profesora Darka Kodžasa (Luksamburg) i profesora Roberta Lakatoša. Sarađivao je sa renomiranim umetnicima poput Romana Simovića Dragana Đorđević Suzukija, kaoi sa brojnim dirikentima kao što su: Bruno Kampo, Ivan Marković….. Kao član kamernog orkestra Škole za muzičke talente, nastupao je na muzičkim festivalima Boljoš i ARLEMM.

Leave a Reply