fbpx

Predstavljen je letnji program Centra za kulturu. Kako su istakli predstavnici ove ustanove kulture, sugrađane očekuje bogat i raznovrstan program, namenjen kako deci tako i starijim sugrađanima, a trajaće 2. jula do 23. avgusta.

Bojan Gačević, urednik letnjeg programa u Centru za kulturu je rekao da program sadrži najviše programa koji su namenjeni deci.

Letnji program otvoriće hor „Odjek“.

U sredu, 3. jula na repertoaru je program za decu „Vitamini zdravi i fini“. Zatim predstava „Svlačenje“ Ateljea 212, a pored ove 9. jula na repertoaru je predstava pozorišta „Madlenianum“, pod nazivom „Žanka“.

U okviru letnjeg programa, Centar za kulturu će u subotu 13. jula, ugostiti akademski orkestar ruskih narodnih instrumenata. Sredinom meseca jula, tradicionalno se organizuje FEMUF, Festival muzičkog filma.

„U saradnji sa Muzičkom omladinom sugrađane očekuju i dva koncerta, prvi je koncert Uroša Dojčinovića, na gitari i Tanja Andrejić, sopran. Takođe ugostićemo i goste iz Odese, Valentina Tirčenko,koja svira domru i Elena Horašavina, koja svira gitaru i ovo je jedini koncert koji će biti organizovan u Muzeju u Požarevcu“, istakao je Gačević.

Tu su i književne večeri, u četvrtak 11. jula na programu je veče rodoljubive poezije i promocija pobednika i zbornika miroljubive poezije, Udruženja potomaka i ratnika 1912-1920, u saradnji sa Narodnom bibliotekom „Ilija M. Petrović“.

Prema rečima Gačevića i avgust će biti veoma bogat programom.

„U avgustu nas očekuje predstava „Audicija, kako sam dobila ulogu“, Narodnog pozorišta, zatim koncert Beti Đorđević sa prijateljima, kao i predstave za decu“, naveo je on.

U četvrtak 15. avgusta na programu je koncert popularne muzike, Bane Krstić i Garavi sokak.

17. i 18. avgusta program se seli u portu manastira Sestroljin u Poljani, na Sestroljinske dane Preobraženja.

Za kraj avgusta organizovan je koncert ansambla Novi zvučni talas.

Letnji program Centra za kulturu organizuje se već 17. godina.

Izvor: Boom93

Leave a Reply