fbpx

OKO 13h IZBIO JE POŽAR U CENTRU GRADA POŽAREVCA U ULICI TRG RADOMIRA VUJOVIĆA GDE JE JEDAN STAN POTPUNO IZOGOREO, A DELIMIČNO JE STRADAO I STAN IZNAD. PREMA NEZVANIČNIM INFORMACIJAMA, ŽRTAVA NEMA

Do požara je došlo u kuhinji jednoiposobnog stana, dok je vlasnica spremala ručak. Prema priči stanara, kada je buknuo plamen, brzo je zahvatio zavese i kuhinjske elemente, a žena se uspaničila i krenula po protivpožarni aparat u holu zgrade gde je dozvala i druge komšije.

Njih nekoliko je brzo pristiglo sa drugim protivpožarnim aparatima, pa su uspeli da spreče linijsko širenje požara. Međutim, plemeni jezici su probili kuhinjske prozore i zahvatili stolariju na spratu iznad u kome duže vreme nema stanara.

Brzo je stigla i vatrogasno-spasilačka jedinica koja je lokalizovala i na kraju ugasila požar. Kako saznajemo u vatrogasnoj službi izgorela je samo kuhinja na četvrtom spratu i spoljna stolarija na spratu iznad.

Nije bilo povređenih osoba. Njih nekoliko koji su gasili vatru nagutali su se dima, ali nisu tražili lekarsku intervenciju. Zgrada u ulici Trg Radomira Vujovića broj 12 važi za jednu od bolje organizovanih u gradu kada je reč o unutrašnjem uređenju i funkcionisanju, što je u ovom slučaju bilo od velike važnosti jer su posledice mogle da budu drastičnije.


Leave a Reply