Grad Požarevac je ustupio zemljište u “Severnom bloku industrijske zone”, bez naknade  kompaniji „BAMBI SUCCESS“ DOO Požarevac koja će izgraditi fabriku za proizvodnju kafe u kojoj će raditi 22 radnika. Vrednost investicije je oko 2,9 miliona evra. Ugovor su potpisali zamenik gradonačelnika Grada Požarevca Saša Pavlović i direktor „BAMBI SUCCESS“ DOO Aleksandar Milojković.

Zamenik gradonačelnika Grada Požarevca Saša Pavlović je ovom prilikom rekao da je potpisivanje ovog ugovora znak da politika koju Požarevac vodi na polju lokalnog ekonomskog razvoja daje rezultate.

”Tu pre svega mislim na završetak izgradnje Nove industrijske zone, čiji će prvi stanovnik biti upravo kompanija „BAMBI SUCCESS“ DOO, kao i na obezbeđivanje podsticaja u vidu dobijanja besplatnog zemljišta u saradnji sa Vladom Republike Srbije. Posebno mi je drago što će čitavu investiciju voditi Požarevljani u saradnji sa grčkim partnerom.

Pavlović je pohvalio načelnika gradske uprave i njegov tim što su bili opertativni i za kratko vreme su realizovali ovaj Projekat, i zahvalio se kompaniji „BAMBI SUCCESS“ DOO što je rešila da ovu investiciju realizuje u Požarevcu.

Načelnik Gradske uprave Aleksandar Simonović je rekao da je ideja za otvaranje pogona „BAMBI SUCCESS“ DOO u Požarevcu otpočela pre godinu dana i da je za relativno kratko vreme realizovana. Postupak otuđenja zemljišta bez naknade bio je složen, od formiranja parcele, preko donošenja odluke na Skupštini grada Požarevca do saglasnosti Vlade Republike Srbije.

Direktor „BAMBI SUCCESS“ DOO Aleksandar Milojković rekao je da je izuzetno zadovoljan ovom uspešnom saradnjom, pohvalio je načelnika Simonovića i njegov tim koji su u kratkom roku učinili sve što je u njihovoj moći da realizuju ovaj projekat.

Miljković je rekao da su uslovi koje je Požarevac ponudio preko svog ekonomskog plana razvoja bili dobri i da su se zbog toga odlučili za ovaj grad.

On je još dodao da očekuje da uskoro krenu sa izgradnjom fabrika. U prvoj fazi izgradiće 1600 m2 fabrike sa planiranim kapacitetom od 200 tona kafe na mesečnom nivou i očekuje da u narednoj godini već pređu u drugu fazu, proširenjem na još jednu parcelu i povećnjem proizvodnje a investicija bi tada trebala da premaši 3 miliona evra.

IZVOR: HIT RADIO POŽAREVAC

Leave a Reply