Kvartet koji čine učenici Škole za muzičke talente iz Ćuprije, među kojima je i Požarevljanin Srđan Veljković, nastupiće 6. i 7. marta u čuvenom Karnegi Holu u Njujorku.

Nakon takmičenja koje je održano u Americi, a na kome je ovaj kvartet osvojio prvo mesto na osnovu snimka nastupa koji su poslali, usledio je poziv za nastup u čuvenom Karnegi Holu u Njujorku. Oni su dobili priliku da uzivo pred publikom u Njujorku izvedu kompoziciju „Smrt i devojka“, delo Franca Šuberta.

Međutim, nakon oduševljenja nastupili su brojni problemi, trebalo je za kratko vreme sakupiti 775.000 dinara za karte, kao i smeštaj tokom boravka u Njujorku.

Zahvaljujući brojnim donatorima koji su želeli da ostanu anonimni, novac je sakupljen prošle nedelje, rekao je za Boom 93 Srđan Veljković, jedan od članova ovog kvarteta.

Srđan Veljković, prva violina,  Elvis Trujanović, druga violina,  Luka Radojković, koji svira violu i Dragoš Tamburić, violončelo, sa profesorkom kamerne muzike Simonidom Pešić otputovali su juče u Njujork kako bi imali dva nastupa 6. i 7. Marta u Karnegi Holu.

Škola za muzičke talente u Ćupriji je ustanova koja ima za cilj da muzički nadarenu decu koja postanu njeni učenici obrazuje u profesionalne muzičare. Škola je gudačkog smera i u njoj učenici uče violinu, violu, violončelo i kontrabas.

Leave a Reply