Pacijentkinja I.M. (77) iz Požarevca, koja je ležala na infektivnom odeljenju Opšte bolnice u Požarevcu, zaražena je korona virusom. Ova informacija potvrđena je u Zavodu za javno zdravlje Požarevac.

Ona je u bolnici ležala pet dana, ali su joj više puta postavljane neke druge dijagnoze. Tek posle pet dana ustanovljeno je da je obolela od korona virusa. Njena zaraženost potvrđena je testiranjem i biće prebačena za Beograd.

I.M. (77) je krila da je bila u kontaktu sa osobom iz inostranstva, pa lekari nisu ni sumnjali na koronu. Mnogi su je lečili bez zaštitne opreme jer nje nema, a nisu ni pretpostavili koja je tačna dijagnoza, inače bi primenili zaštitu. Sada će na testiranje i u samoizolaciju nekoliko desetina lekara, medicinskih sestara i ostalog osoblja. Osim toga, moraće da se utvrdi sa kim je sve ova žena bila u kontaktu, pa da se i oni dovedu na testiranje. U toku je dezinfekcija cele Opšte bolnice.

Prema zvaničnim podacima, u Braničevskom okrugu ima još troje zaraženih. Jedna osoba je iz okoline Velikog Gradišta i na lečenju je u Beogradu, a dve su iz okoline Žabara, u kućnoj su izolaciji.

Leave a Reply