Angažovanjem i apelom koji su privrednicima uputili gradonačelnik grada Požarevca i komandant Štaba za vanredne situacije Bane Spasović i načelnik Gradske uprave grada Požarevca Aleksandar Simonović, prikuplјena su novčana sredstva za kupovinu medicinske i zaštitne opreme.

Pomenuta oprema uručena je danas predstavnicima požarevačkog Doma zdravlјa. Za kupovinu medicinske i zaštitne opreme sredstva su donirali Vodoprivreda doo Požarevac, Drnda internacional Požarevac i Inon – Neimar Požarevac.

Gradonačelnik Požarevca Bane Spasović ovom prilikom izrazio je zahvalnost požarevačkim privrednim subjektima koji su se odazvali pozivu lokalne samouprave i još dodao:

– Gradski štab u saradnji sa firmama iz Požarevca interventno je kupio odrđenu količinu zaštitne opreme za požarevčki Dom zdravlјa. Uveren sam da će zadovolјiti potrebe za određeno vreme. Danas smo podelili 1000 litra alkohola svim institucijama (bolnica, Dom zdravlјa, KP dom itd.) takođe, Opštoj bolnici smo donirali 500 zaštitnih maski i rukavica. Planiramo da jako brzo obezbedimo dovolјnu zaštitnu opremu za mesec dana. – rekao je Spasović i dodao:

– Doneta je odluka a tokom sledeće nedelјe će se krenuti sa delјenjem pomoći za sve penzionere čija su primanja manja od 30 hilјada dinara mesečno. Ova pomoć podrazumeva higijenske i lanč pakete u vrednosti od 4000 dinara. Takođe, pomoć je namenjena i za sva nezaposlena lica (4000 osoba) koja su evidentirana pri Nacionalnoj službi za zapošlјavanje. Pomoć je planirana u sledeća dva meseca. Za ove namene utrošiće se preko 50 miliona dinara. – istakao je Spasović i iskoristio priliku da se zahvali medicinskom osoblјu koji u otežanim uslovima pružaju maksimum kako bi se ovo stanje prevazišlo, kao i policiji i svim drugim institucijama. Takođe je dodao zahvalnost svim Javnim a posebno komunalnim preduzećima koji nose breme odgovornosti i svakodnevno vrše dezinfekciju javnih površina naročito što obavlјaju poslove pod otežanim uslovima rada.

Direktorka Doma zdravlјa Požarevac dr Snežana Stojković zahvalila je na donaciji i istakla da ambulanta prema instrukciji Ministarstva zdravlјa radi 24 časa. Takođe, prema istim instrukcijama naloženo je da se svi pacijenti sa težim obolјenjem upućuju u tercijalne ustanove u Beogradu.

Ovom prilikom uručeno je 250 kombinezona sa kapulјačom, 100 komada zaštitnih naočara, 1000 hirurških kalјača, 200 zaštitnih mantila, 200 zaštitnih kapa, 100 kom. antibakterijskog gela i 1000 zaštitnih rukavica.

Gradonačelnik Spasović i direktorka Stojković ovom prilikom obišli su prvi sprat Doma zdravlјa Požarevac koji je predviđen za prijem pacijenata sa respiratornim problemima i pacijenata sa simptomima za Kovid 19.

 

                                              INFORMATIVNA SLUŽBA GRADA POŽAREVCA

Leave a Reply