Dodeljeni sertifikati u okviru projekta ,,Održivo zapošljavanje Roma na teritoriji Grada Požarevca’’

U svečanom salonu Gradske uprave, dodeljeni su sertifikati za uspešno završenu obuku za šivenje.

Obuka za šivenje je organizovana u okviru projekta ,,Održivo zapošljavanje Roma na teritoriji Grada Požarevca’’, finansiranog od strane GIZ-nemačke organizacije za tehničku saradnju.
Obuku za šivenje je uspešno završilo 41 polaznica od ukupno 55.
Gradonačelnik Grada Požarevca Bane Spasović se obratio polaznicama i čestitao im na završenoj obuci i istakao “ Realizacija ovog projekta započela je 01.12.2017 godine, ukupna vrednost projekta je 206.000 eura. Projekat se realizovao u saradnji Grada Požarevca sa Udruženjem roma Braničevskog okruga i poslovnim inkupatorom Po Start iz Požarevca. Glavni cilj projekta je stvaranje mogućnosti da zaposljavanja roma i romkinja, povratnika po sporazumu o readmisiji potencijalnih tražilaca azila u zemljama EU.
Kupljeno je 20 mašina za šivenje i jedna mašina za izradu logova koja će pripasti udruženju krojača i krojačica koje će biti osnovano u okviru ovog projekta“.
Vladimir Petrović ispred projektnog tima ,,Održivo zapošljavanje Roma na teritoriji Grada Požarevca’’ čestitao je svim polaznicama koje su završile obuku i dodao da je ovo promena na bolje i da se vidi da se model shvatanja obrazovanja kod roma i romkinja menja na bolje i na brigu ne samo o lokalnoj zajednici nego i razvoj sopstvenih porodica.“ Krajem novembra stižu šivaće mašine u vrednosti od 20.000 eura koje je donator GIZ opredelio za Udruženje preduzetnica koje je u osnivanju, očekujemo otvaranje novih radnih mesta“, dodao je Petrović.

Leave a Reply