U ZGRADI NAČELSTVA ORGANIZOVANA JE DODELA NAGRADA U OKVIRU 6.KONKURSA „NAJLEPŠE DVORIŠTE 2019  KOJU SU ORGANIZOVALI GRAD POŽAREVAC, JKP „KOMUNALNE SLUŽBE“ POŽAREVAC I NOVISKO IZDAVAČKO PREDUZEĆE „REČ NARODA”

Šestu godinu zaredom, Javno komunalno preduzeće „Komunalne službe“ Požarevac i medijska kuća „Reč Naroda“, nagradili su najuređenija dvorišta u braničevskom okrugu. Ove godine najlepša su dvorišta u Požarevcu, Kostolcu i Žagubici. Zaslužnima su uručene pohvalnice, pretplata na novine „Reč Naroda“ i novčane nagrade u iznosu od 3.000 dinara za treće mesto, 5.000 za drugo i 7.000 dinara za prvonagrađeno dvorište. Prvo mesto osvojila je Ružica Živković iz Kostolca, drugo Svetlana Spasojević    iz Požarevca, a treće mesto pripalo je Slobodanu i Snežani Nikolić iz mesta Izvarice kod Žagubice.Pohvalnice su pripale stambenoj zajednici u Trudbeničkoj ulici br 25 u Kostolcu kao i Eparhijskom dvoru u Požarevcu za  najuređenija dvorišta.
Podršku u realizaciji akcije pružio je Grad Požarevac. Predsednik Skupštine grada Požarevca Bojan Ilić između ostalog je istakao da se lokalna samouprava trudi da kroz projekte ozelenjavanja utiče na očuvanje prirode koja nas okružuje.
Javno komunalo preduzeće „Komunalne službe“ svojom delatnošću doprinosi kvalitetu životnog okruženja istakao je Slobodan Jović, direktor ovog preduzeća.

Medijska kuća „Reč naroda“ pokretač je akcije i konkursa „Najlepše dvorište“. Šest t godina unazad na stranicama novina objavljuje fotografije dvorišta, sa ciljem da se primerom učesnika podstaknu i drugi sugrađani na to da vode brigu o svom dvorištu, a time i o sopstvenom gradu.  Ispred Reči naroda obratila se direktorka Andrijana Maksimović.

Najteže je bilo Komisiji, koju su ove godine sačinjavale dipl. ing. pejzažne arhitekture i  profesorka Poljoprivredne škole Milica Mitić, potom, dipl. ing. pejzažne arhitekture i profesorka u penziji Dragana Ivošević i inženjer zaštite životne sredine Milena Perišić.

Leave a Reply