fbpx

SVEČANI PRIJEM POVODOM 50 GODINA POSTOJANJA DOMA ZDRAVLJA POŽAREVAC UPRILIČEN JE U SVEČANIM SALONIMA GRADA POŽAREVCA.

Veliki broj zvanica, predstavnici lokalne vlasti, crkvena lica, mnogobrojni zdravstveni radnici iz Braničevskog okruga prisustvovali su ovom važnom događaju, a to je obeležavanju postojanja i rada Doma zdravlja. Dom zdravlja je nastao kao samostalna jedinica 1968. godine i do danas se razvijao, obavljajući najznačajniji zadatak koji zaposlenima nameće profesija, briga o zdravlju ljudi. Skupu u Svečanim salonima obratili su prisutnima gradonačelnik Požarevvca i direktorka Doma zdralja. Važni pojedinci su na ovom prijemu dobili priznanja i takav gest je samo dokaz pozitivnog i zdravog pristupa radu uz težnju da se uvek može i više i bolje. Događaj je upriličio i Gradski hor Barili iz Požarevca i u takvoj reprezentativnoj i prefinjenoj atmosferi je obeležen dan i vreme kada je ova Ustanova počela sa radom.

V.d direktora dr Snežana Stojković je ovom prilikom rekla da se danas obeležava pedeset godina rada Doma zdravlja, ali i devedeset godina primarne zdravstvene zaštite u gradu.

„Danas možemo biti ponosni na razvojni put koji smo imali. Velika je čast i odgovornost  zaposlenih ove zdravstvene ustanove, koja u svakom trenutku u potpunosti priža zdravstvenu zaštitu za preko 80 hiljada stanovnika sa teritorije Požarevca i Kostolca“.

Dom zdravlja Požarevac danas je savremena ustanova, tehnički opremljena sa brojnim službama koja obezbeđuju visoko stručnu specijalističku zdravstvenu zaštitu.

“Zahvaljujući opremljenosti, poštovanju procedura, stručnom radu kao i odnosu zaposlenih prema pacijentima požarevački Dom zdravlja je postao akreditovana Zdravstvena ustanova do decembra 2023. godine i misija i vizija Doma zdravlja obavezuju nas da i u narednom periodu nastavimo da radimo kvalitetno i posvećeno”, rekla je dr Stojković.

Kao predstavnik primarnog nivoa zdravstvene zaštite, po rečima Baneta Spasovića, gradonačelnika Požarevca Dom zdravlja je prvi bedem za pomoć, ali i dijagnostiku što ga čini mnogo važnijim u medicinskoj hijerarhiji, nego što deo javnosti smatra.

“Vaša profesija ima lepe i loše trenutke, ali pamte se oni teški, zato zaslužujete jedno hvala“, rekao je gradonačelnik Požarevca i najavio rekonstrukciju i adaptaciju celokupnog objekta Doma zdravlja u narednom periodu.

Nakon prijema i obraćanja, direktorka Doma zdravlja je podelila zahvalnice institucijama koje su pružale podršku ovoj ustanovi u prethodnih pedeset godina.

Leave a Reply